Ce isi doresc Barbatii ?





De cand e lumea, barbatii s-au intrebat ce anume isi doresc femeile. La fel si femeile, isi adreseaza aceea intrebare. Nu am pretentia ca eu voi descifra misterul acesta. Probabil nu este niciun mister, viata e mult mai simpla decat credem noi. Noua ne place sa o complicam.

Dar sa revenim. Spuneam ca atat barbatii cat si femeile se intreaba dintotdeauna ce isi doresc unii de la altii. Cu siguranta una dintre marile greseli pe care le facem, este sa credem ca ne dorim acelasi lucru. Nu, nu este asa. Barbatii si femeile isi doresc lucruri diferite. Desi isi doresc multe in comun, barbatii si femeile iubesc diferit.

Desi poate nu s-ar zice, si pentru barbati este foarte importanta comunicarea. Le face placere sa comunice si chiar au nevoie de comunicare. Exista o multime de subiecte pe care un barbat isi doreste sa le abordeze cu o femeie si aici nu ma refer la subiecte de flirt. Numai ca barbatilor nu le place sa vorbeasca atat de mult pe cat le place femeilor. Si nu intotdeauna. Nimic nu este mai sacaitor pentru ca un barbat, ca o femeie care toaca ca o moara stricata atunci cand el nu are chef de vorba. Barbatilor nu le place sa vorbeasca despre ceea ce simt, despre sentimentele lor.

Nu-l intreba daca te iubeste atata vreme cat el nu-ti spune, nu-l trage de limba cu privire la intentiile lui vis-a-vis de relatia voastra. Iti pierzi timpul, nu vei obtine decat tacere. Aceasta tacere nu inseamna lipsa afectiunii lui sau a sentimentelor in ceea ce te priveste, numai ca barbatilor nu le place sa vorbeasca despre aceasta, ei prefera faptele.

Si ei au nevoie de incredere si de sprijinul nostru neconditionat. Au nevoie de apreciere, de lauda si de sentimentul ca sunt cei mai buni, cei mai importanti, ca fara ei nu am putea sa ne descurcam in viata. Nu isi doresc sa faci pe desteapta atunci cand el a gresit si nici sa auda celebra replica “ti-am spus eu”.
Si barbatilor le place siguranta, stabilitatea. Mai mult de atat, sunt dornici de afectiune, le place sa fie rasfatati, ocrotiti, menajati, sa li se poarte de grija. Dar nu exagerat, nu posesiv, nu sufocant. Uneori, barbatii se poarta ca niste copii mai mari.

Foarte atrasi de aspectul fizic, in prima faza, barbatii isi doresc femei care sa impresioneze prin aparitie, nefiind vulgare. Isi doresc o femeie care sa emane feminitate, gratie, eleganta si rafinament.  De fapt, barbatii isi doresc femeia 3 in 1. Vor sa fie independenta, sa aiba o cariera a ei, sa poata lua decizii singura dar sa nu uite si de rolul tradional, acela de femeie in casa. Cand spun femeie in casa nu ma refer nici la cratita, nici la mop, ci la faptul ca barbatii isi doresc o femeie care sa aiba grija atat de nevoile ei cat si de nevoile familiei, ale casei. 

Barbatii nu se dau in vant dupa femeile posesive, care cer socoteala, care se vaicaresc continuu, care sunt geloase si posesive. Ei nu au nevoie de o mama care sa le poarte de grija continuu, sa-i controleze si sa le tina morala. Aceasta atitudine il va indeparta de tine mai repede decat crezi.

Un aspect foarte important este acela ca nu trebuie sa uitam ca barbatii sunt prin definitie vanatori. Ei sunt cei care cuceresc, nu prea le place sa fie vanati. Este adevarat ca timpurile s-au schimbat, ca femeia moderna are aceleasi drepturi si responsabilitati ca ale barbatului, insa in ceea ce priveste relatiile amoroase, majoritatea barbatilor isi doresc sa cucereasca, nu sa fie cuceriti. Le place jocul amoros, incertiduninea, tensiunea, gustul succesului sau al esecului.  Barbatului ii place femeia pe care o cucereste greu, care-i rezista, care-l provoaca, care e sexi fara a fi vulgara. Barbatii apreciaza simtul umorului, femeia care este tot timpul cu zambetul pe buze, care se bucura ca un copil, femeia naturala. Si binenteles, toti barbatii isi doresc o femeia care stie sa se bucure, impreuna cu el, de viata intima.

                                                                                   by Loredana Ionascu




.