Adevarul intr-o ceasca de Cafea


Pregatitul cafelei

Pregatirile pentru ghicitul in cafea sunt extrem de simple: lasati in ibric zatul pe care l-a facut cafeaua. Aveti grija sa turnati tot lichidul in asa fel incat zatul sa ramina foarte gros pe fundul ibricului. Il lasati sa se odihneasca cel putin o ora. Pentru aceasta operatiune e bun si zatul din ajun. Proaspat sau vechi, rezultatele sunt sigure totdeauna, cu conditia ca atunci cand il veti folosi, zatul sa fie aproape uscat. Deci, luati ibricul, nu-l agitati decat foarte usor.

Daca in ibric se afla aproximativ o uncie [35 grame] de zat, puneti peste el un pahar cu apa, iar daca sunt doua uncii, doua pahare cu apa. Puneti apoi ibricul pe foc si lasati pana zatul se dizolva in apa. Trebuie sa aveti si o farfurie alba, fara pete, uscata si incalzita la foc, daca vremea e umeda.

Strangeti mai intai cu o lingura zaful in ibric, apoi varsati-l in farfurie, dar putin cate putin, in asa fel incat farfuria sa nu se umple decat pe jumatate. Agitati apoi in toate sensurile farfuria, cat de usor puteti, timp de un minut sau chiar mai putin, apoi rasturnati tot ce aveti in farfurie intr-un alt vas. Astfel, in farfurie vor ramane numai particule de zat dispuse in mii de feluri, formand o multime de desene hieroglife.

Daca desenele sunt prea amestecate si zatul prea gros, iar farfuria nu arata ca un mozaic neregulat, mai puneti putina apa in zat, incalziti-l din nou si repetati operatiunea. Nu se pot citi tainele destinului decat daca desenele din farfurie sunt clare si distincte, desi de forma redusa. Marginile, de obicei, sunt mai groase si adesea in mijloc sunt portiuni foarte incurcate. Cand cele mai multe semne din farfurie sunt descifrabile, nu va nelinistiti, puteti incepe sa ghiciti.


Conditii de ghicit

Se poate ghici in zatul de cafea in orice zi a saptamanii si la orice ora din zi sau din noapte. Pentru aceasta operatiune nu trebuie consultata decat temperatura si numai daca e umezeala sau ploaie nu e indicat sa ghiciti. Totusi exista posibilitatea de a va feri de umezeala uscand bine farfuria si lasand-o un sfert de ora pe langa soba, pana cand simtiti o caldura placuta la mana. Dupa aceasta pregatire se poate ghici, orice fel de timp ar fi, ca si cum v-ati bucura de soarele de august.

Exista ghicitoare care pretind ca in timp ce se varsa apa in ibric si se stringe zaful de cafea trebuie pronuntate cuvinte misterioase. Dar aceasta e o escrocherie. Aici cuvintele n-au nici o putere, asa cum s-a dovedit si in alte metode de a ghici. Operatiunea se face foarte simplu si anume vorbe sau gesturi n-au decat darul de a crea o atmosfera de solemnitate si un aer de ceremonie acestui moment. Din clipa in care ati recunoscut inutilitatea vorbelor misterioase, veti renunta la ele, iar rezultatul nu va fi mai putin fericit.


Ghicitul propriu-zis

Iata cum se procedeaza: odata varsat in farfurie zatul de cafea, observam figurile pe care le formeaza si care toate sunt semnificative. Trebuie doar sa le descifrati corect, caci se formeaza o multitudine de curbe, ondulatiuni, cercuri, ovale, patrate, triunghiuri etc.

■ Daca numarul cercurilor, mai mult sau mai putin perfecte, predomina fata de celelalte figuri, acest semn anunta ca persoana va primi bani.
■ Daca aceste cercuri sunt putine, persoana careia i se va ghici va suferi de lipsa banilor.
■ Figurile patrate prevad neplaceri, in functie de numarul lor.
■ Figurile ovale promit succese, atunci cand sunt numeroase si bine marcate.
■ Linii, mari sau mici, cand sunt multe si bine marcate, anunta o batrinete fericita.
■ Liniile in numar mic prezic o avere modesta, dar un trai imbelsugat.
■ Linii serpuind ondulat prezic esecuri si tot atatea succese. Daca ondulatiile se termina usor, dupa unele greutati persoana va fi fericita.
■ O cruce in mijlocul desenelor din farfurie promite o moarte usoara
■ Patru cruci alaturate care aproape se ating prezic moartea intre 40-45 ani daca e vorba de o femeie si intre 48-52 de ani daca e vorba de un barbat.
■ Trei cruci prezic oarecari titluri.
■ Daca in farfurie se deseneaza un mare numar de cruci, dupa o perioada de pasiuni inflacarate, spre batrAnete, persoana va deveni credincioasa si foarte austera.
■ Un triunghi promite o functie onorabila.
■ Trei triunghiuri la mica distanta unul de altul sunt un semn foarte fericit pentru starea materiala. In general, aceasta figura prezice numai lucruri bune: in numar mic inseamna oarecari titluri, in numar mare, bani.
■ Un unghi compus dintr-o linie mica sprijinita pe alta mai mare este indiciul unei morti tragice.
■ O figura in forma de H indica inchisoare.
■ Un cerc cu mai multe fete, adica format din mai multe unghiuri frante si reunite anunta o casatorie fericita.
■ Un careu lung, bine conturat, prezice neintelegeri in familie.
■ Daca acest careu e inconjurat de cruci mai mult sau mai putin perfecte, femeia respectiva se face vinovata de oarecare infidelitate.
■ De aceeasi greseala se va face vinovat barbatul, daca in jurul careului apar diferite unghiuri.
■ Daca observati in mijlocul desenului din farfurie o linie de doua-trei degete, mai putin incarcata decat restul, mai degajata de alte figuri sau absolut distincta, aceasta inseamna un drum, o calatorie. Va fi lung, daca linia se intinde clara, va fi cu probleme daca linia e incarcata de puncte sau alte linii si va fi in strainatate in caz ca linia iese din scobitura farfuriei.
■ Un cerc in care se afla patru puncte bine marcate anunta un copil.
■ Doua cercuri promit doi copii si asa mai departe. Daca acest rotund formeaza un cerc aproape perfect, copilul va fi un baiat, daca e imperfect, va fi o fata.
■ Unul din aceste rotunduri, care inchide patru puncte, daca e insotit de o linie curba si ondulata este semn sigur ca acel copil va fi inteligent.
■ Daca aceasta linie curba formeaza un al doilea cerc in jurul celui principal, putem astepta de la acel copil un spirit foarte original si o inteligenta de exceptie.
■ Daca descoperiti in farfurie desenul unei case alaturi de un cerc, asteptati-va sa stapiniti acea casa. Va fi in oras daca in apropierea desenului apare un X sau un H si va fi la tara daca distingeti langa acest semn forma unui copac, a unui arbust sau a unei plante oarecare.
■ Daca sunt alaturi de casa cateva triunghiuri veti obtine casa printr-o mostenire.
■ Daca casa are deasupra o cruce, va veti sfarsi viata in acea casa.
■ Daca in apropierea casei este desenul unei jumatati de cerc, veti fi fericit in aceasta casa.
■ Forma unui romb descoperita in zat inseamna fericire in dragoste.
■ Mai multe figuri rotunde prinse una de alta, ca margelele pe un fir, inarmati-va cu rabdare, nu va veti putea realiza cele mai dragi visuri decat daca la capatul firului veti gasi desenat un triunghi.
■ Adesea in zat se deseneaza figurile unuia sau mai multor pesti: ei va anunta ca vefi fi invitat la masa.
■ Figura unui patruped prezice necazuri si saracie.
■ O pasare prezice avere si putina fericire.
■ Daca pasarea pare prinsa intr-o plasa veti avea necazuri cu un proces.
■ Un sarpe sau o alta reptila anunta o tradare sau un complot pe care va trebui sa le evitati cu multa abilitate.
■ Desenul unui trandafir prezice sanatate, a unei salcii plingatoare, melancolie, tristete, un tufis, intarzieri.
■ Daca vedeti un desen asemenea unui cufar, veti primi scrisori.
■ Desenul unei roti este semnul unui accident, dar nu foarte grav, iar al unei trasuri cu cai, o moarte violenta.
■ O pusca prezice afaceri incurcate.
■ O fereastra sau mai multe desene rotunde, patrate, ovale si un alt fel de figuri care se unesc formand un fel de rascruce, va avertizeaza ca veti fi furat.
■ Daca descoperiti in zatul de cafea o cifra foarte clar desenata, puteti incerca sa jucati la loterie. Practica dovedeste ca cifra anuntata in felul acesta a iesit la loterie, intr-unul din trei cazuri. Dar trebuie sa observati bine desenul acestei cifre si sa nu-l confundati cu un oarecare alt desen.
■ Intotdeauna in desenele din farfurie va va aparea o figura umana. Daca e un cap asezat pe o rochie, e limpede ca e vorba de o femeie. Daca e un cap sprijinit pe doua picioare departate, va fi un barbat.
■ Cand din corpul acelei figuri iese o linie, ca un brat, asteptati-va sa primiti un dar de la persoana imprimata in zat. Ea e bruna daca desenul realizat in zat e foarte pronuntat si blonda, daca trasaturile sint slabe.
■ Daca n-are decat un ochi aceasta persoana va va insela prin false promisiuni.
■ Desenul unui cap sau forma unui caine alaturi de un chip uman inseamna ca aveti un prieten devotat, care va face pentru dumneavoastra lucruri importante.
■ Daca desenul unui caine se gaseste alaturi de un cerc cu mai multe fatete, sotul sau sotia va este foarte credincios(oasa).
■ Daca se ghiceste pentru un barbat tanar si in farfurie se deseneaza o figura de femeie care tine sau pare ca tine un baston, acel tanar va cadea prada unei femei usuratice si mai tarziu se va cai amarnic de slabiciunea lui.
■ Aceeasi soarta o va avea o doamna sau o domnisoara care va avea desenat in zat chipul unui barbat tinand in mana un baston, caci acest barbat este un seducator periculos.
■ Daca veti descoperi desenul unui femei avand langa ea o floare oarecare, inseamna ca aveti o prietena pretioasa. Daca floarea seamana cu un trandafir, este o iubita pentru un barbat tanar, iar daca pare sa fie o lalea, este vorba de o prietena pentru femeia careia i se ghiceste, dar de a carei prietenie nu poti fi sigura.
■ Un barbat calare pe un cal sau pe oricare patruped prezice ca un barbat respectabil va va face mari servicii, atunci cand nici nu va asteptati.
■ Daca e o femeie calare pe orice fel de animal, o doamna sau o domnisoara va face pentru dumneavoastra tot felul de lucruri iesite din comun.
■ Cind vi se arata trei figuri de barbati, una linga alta, sa va asteptati la un serviciu foarte bun.
■ Daca cele trei figuri sunt de femeie, pregatiti-va de o slujba banoasa.
■ O coroana de cruci in zat inseamna ca un barbat din familie va muri in acel an.
■ O coroana de triunghiuri sau patrate anunta moartea cuiva din familie, tot in acel an.
■ Cea mai fericita prezicere este un buchet din patru flori sau mai multe. Si daca in apropierea florilor veti observa cateva triunghiuri, veti deveni cel mai bogat barbat sau cea mai bogata femeie, atit in ceea ce priveste bunurile materiale, functiile, multumirea, cat si in ceea ce priveste iubirea si viata de familie.